Dit lekker dipje heb ik ontdekt op reis in Tunesië. Het is doodeenvoudig en heel snel klaar, maar met wat vers stokbrood o zo lekker!
Ingrediënten
Harissa, goede olijfolie.
Bereidingswijze
Harissa is een bekende Tunesische pikante pasta van rode pepers. Ik gebruik voor deze dip Harissa uit die bekende gele tube van Le Phare du Cap Bon (je vindt dit merk in bijna alle supermarkten terug). Giet een scheutje olijfolie in een schaaltje en meng er een beetje harissa door. Begin met een klein beetje, achteraf kan je meer toevoegen als je het pikanter wil. Voila: het is niet meer dan dat! Heel lekker aan tafel als alternatief voor het blokje boter bij het brood.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
ik koop altijd enige tubes harissa in Frankrijk, maar wil graag weten waar ik deze tubes in Nederland kan kopen.
alvast mijn dank voor de reactie.
van Elswijk · 02/01/08
Ik zoek ook al naar harissa in tube.
In Duitsland zijn ze wel te koop.
met vr. groet
kees weijers · 24/07/08
Ik haal mijn tube Harissa al tientallen jaren in de Marokkaanse en Turkse winkels.
Henk Crol · 08/07/09