Deze wijnsaus is heerlijk bij entrecôte, pepersteak of een rundsgebraadje. Wil je meer recepten van mij? Surf naar... www.foodfortoughts.blogspot.com
Ingrediënten
500 ml rode wijn (bij voorkeur Bourgogne of een goede bordeaux)
250 ml wildfond
50 gram koude boter, in blokjes gesneden
3 sjalotjes, fijngesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 mergpijpje van ongeveer 100 gram
2 koffielepels zout
2 koffielepels versgemalen witte peper v/d molen
Bereidingswijze
Smelt voor de saus 20 gram boter in een sauspan en voeg de sjalotjes toe. Laat alles al roerend 7 stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn. Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur. Voeg dan het wildfonds (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken. Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder. Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maïzena en een weinig water. Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus. Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder. Klaar!
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Gebruik bij voorkeur Bordeauxwijn voor deze saus, de naam is er niet voor niets aan gegeven,
John Grashuis · 06/05/10