Witte Chocolade Cheesecake

Caroline · Nagerechten en gebak · 45-50 min · Vegetarisch

Deze taart is gewoon heel erg goed als je wat troostvoer nodig hebt of gewoon heel veel vriendinnetjes over de vloer krijgt. Maar een knappe man ermee verleiden kan natuurlijk ook!

Ingrediënten

 • 300 gram roomkaas
 • Bekertje slagroom
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 180 gram witte chocolade
 • 1 vanillestokje
 • 100 gram boter
 • 1 citroentje
 • Frambozencoulis (of  –jam met beetje water)
 • Half pak Digestive-koekjes

Bereidingswijze

Voor de bodem: Maal de koekjes in een keukenmachine, als je die niet hebt, doe ze dan in een theedoek, vouw die dicht echt bewerk dit met een oude lege wijnfles. Smelt de boter en giet dit al roerend door de kruimels totdat het lekker smeuïg is. In de taartvorm en gelijkmatig en stevig aandrukken. Zet even koud in de ijskast. Voor de prut: Roer de roomkaas met de suiker met een lepel zacht. Schraap de vanillemerg uit het stokje en doe het erbij (gebruikte stokje kun je in een pot suiker doen; na twee dagen heb je dan vanillesuiker). Breek de chocolade en smelt au bain Marie. Roer door de roomkaas. Voeg een kneepje citroensap toe voor de smaak. Proef veel tussendoor, dat is erg belangrijk. Klop de slagroom in een kom net voorbij lobbig, nog net niet stijf. Doe de slagroom bij de roomkaas en ‘vouw’ het door. Met een mixer kun je het helemaal egaal maken en luchtig houden. Doe de vulling in de vorm en strijk glad met een lepel. Dan druppel je de coulis of de verdunde jam erover en probeer je er een mooier vormpje van te maken dan ik had gedaan. Dan minimaal 2,5 uur koelen en dan opeten.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Mij weet je er zeker mee te verleiden! Ik hou van kaastaart en van chocoladecake!! Dit wordt toegevoegd aan mijn favoriete snelle chocoladecake recept, hmmm.

Hele mooie smaakcombinatie! maar de vulling was inderdaad veel te slap.. moest het ook in de vriezer zetten om er enige punt uit te krijgen.. gelatine is hier zeker nodig! Wat tips nog :

1. Het is handig om erbij te zetten welke afmeting de springvorm moet hebben.. Ik heb de cheesecake gemaakt met een diameter van 25 cm, de cake had maar een volume van 3 cm.. Hiervoor had ik dus het dubele an vulling nodig.

2. Om de kruimelkorst iets extra's te geven kan je er nog 1 1/2 theelepel kaneel, en 2 eetlepels lichtbruine bastardsuiker doorheen scheppen.

3. Gebruik verse Frambozencoulis! met jam maak je het geheel erg machtig..
Doe dit door 15 gram verse frambozen met 2 eetlepels witte bastarsdsuiker en een kneepje citroensap (zo blijft de kleur mooi roze) in een steelpannetje heel zachtjes tot een vloeibare massa te koken. Dan door een zeef halen om de pitjes te verwijderen (voor extra dikte nog even zachtjes in het pannetje in laten koken)Vervolgens in een kommetje gieten. Deze af laten koelen in een bassin met koud water en klaar is je coulis :-)

4. Om een mooie frambozen swirl te maken druppel de coulis alla "Jackson Pollock" over de vulling heen, met een saté prikker maak je rondom een draaiende beweging door de vulling en de saus heen om de zwirl te maken (niet teveel draaien anders wordt je cheesecake compleet roze.. een slag is wel genoeg).

Hmmm.. Hemels

voor de frambozencoulis heb je 150 gram frambozen nodig.. sorry voor de typfout!

Heerlijk, maar de vulling was te slap van consistencie, ik heb het in de diepvries moeten zetten om het te kunnen snijden in mooie taartstukken.
Volgende keer gelatinebladjes toevoegen zeker?

is het een goed recept

Thanks Marcel!! Ik neem het mee!

Wat versta ik onder een bekertje slagroom. is dat een bekertje van 125 ml of een bekertje van 250 ml.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.