Vijgen met parmaham

Carlo · Voorgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Tijdens ons verblijf op de Kerkennah-eilanden bij Tunesie sliepen we in een bungalow naast een vijgenboom. Elke ochtend konden we massa's heerlijke vijgen plukken. Hadden we toen maar wat parmaham, dacht ik vaak!

Ingredi├źnten

Voor 2 personen: 8 vijgen, 6 fijngesneden sneetjes parmaham.

Bereidingswijze

Een variatie op de klassieker met meloen, maar ook een hemelse combinatie. Kies rijpe vijgen vol smaak hiervoor, anders smaakt het flauw.

Snij de vijgen in partjes en schik er de parmaham over.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Ik ben dus echt een leek.
Hoe zie je of vijgen rijp zijn?
Als je zegt 'in partjes', bedoel je dan echt zoals een appelsien? En niet schillen?
bedankt
Kris

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.