torentje van tonijn met raketsla en limoendressing

Filip · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Het is een fris recept, ideaal in de zomer. De tonijn wordt rauw geserveerd. In mijn opinie de beste manier om tonijn te eten.

Ingrediënten

4 personen

400 g verse tonijn, 1 limoen, 50 g suiker, enkele takjes koriander, 1 sjalot, 1 pijpui, shiso purper, 2 zongedroogde tomaten, olijfolie, een beetje geplette roze peper, 100 g raketsla, 1 dl yoghurtdressing, pezo

Bereidingswijze

1. schil het groen van de limoen en snij in reepjes
2. konfijt deze reepjes in wat water met suiker
3. snij de tonijn in blokjes en meng met de gehakte sjalot, pijpui, koriander, tomaat, de limoenjulienne, wat olijfolie en limoensap
4. afkruiden met pezo en wegzetten in de koelkast
5. vul een ring met de tonijn en werk af met shiso
6. meng de yoghurtdressing met het konfijtvocht en haal de raketsla erdoor
7. leg wat raketsla in het midden met daarop een torentje tonijn
8. lepel de dressing rondom uit en versier met de roze peper en grof zeezout

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

vraagje schil het groen van de limoen
bedoel je enkel de schil en die dan gebruiken ???
ben geen meester kok