Tatin van witloof met geitenkaas

Filip · Nagerechten en gebak · 25-30 min · Vegetarisch

Dit kan je als nagerecht of als voorgerecht eten!

Ingrediënten

tatin:
6 kroppen witloof
3 el demerarasuiker
2 el droge cider
5O g goeie boter
1 el gehakte verse tijm
230 g kruimeldeeg van echte boter
taartvorm van 27cm diameter
peper zout

vinaigrette van geitenkaas:
100 g geitenkaas
1 tl witte wijnazijn met frambozensmaak
1 tl acaciahoning
3 el melk
1 teen knoflook
2 lente-uitjes

Bereidingswijze

tatin:
1. verwarm oven op 200°C
2. kuis witlof en snij in 2
3. smelt boter in pan en voeg suiker + cider toe
4. roer tot suiker is gesmolten en begint te karameliseren
5. giet in taartvorm van 27 cm
6. schik witlof op karamel en strooi tijm erover
7. snij een circel uit het deeg en overlap de witlof
8. prik gaatjes en 20min in oven tot goudbruin

vinaigrette:
1. roer alles bij elkaar behalve de lente-uitjes

2. laat de tatin 10 min rusten vooraleer uit te storten
3. serveer lauw of warm met dressing
4. werk af met lente-uitjes

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Wij vonden dit ongelooflijk lekker!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.