Salade van gerookte kip

JT · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Een aantal jaar geleden kreeg ik van mijn werkgever een kerstpakket. Een traditie in Nederland. Tot mijn verbazing zat daar een vacuum verpakte gerookte kip bij. Mijn eerste idee : wat moet ik met zo beest. Ik had nog nooit gerookte kip gegeten of op het menu gezet. Maar goed nieuwsgierig als ik ben heb ik uiteraard geproefd en moet toegeven dat het eigenlijk best lekker smaakt. Nu heb ik een vermoeden dat er wel een flink aantal gradaties in de kwaliteit zullen zijn . Ik heb mijn hoofd gebroken in welk recept ik dat beet nu zou kunnen verwerken , want zo koudweg opeten is wel lekker maar gaat na een paar happen toch vervelen. Dus ben ik aan het experimenteren geslagen en kwam op het volgende recept uit geinsprireerd op de Zuid Afrikaanse keuken

Ingrediënten

1 hele gerookte kip of twee filets als je geen hele kip kunt vinden

50 g gedroogde abrikozen,

70 g ongezouten pistachenoten,

bosje verse koriander,

2 - 3 eetl. olijfolie

zout en versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze

Het kippenvlees lossnijden, het vel verwijderen en het vlees in kleine stukjes scheuren.

De abrikozen, koriander en de pistachenoten in grove stukken hakken vermengen en de en het kippenvlees erdoor scheppen.
Voldoende olijfolie erdoor scheppen om uitdrogen te voorkomen.

Naar smaak zout en peper toevoegen.

Als variant kun je eventueel wat munt proberen in plaats van koriander
En als je van een sterke smaak houd kun je er ook een koffielepel walnotenolie aan toevoegen.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Ik zou er wat rucola of veldsla door door