Rigatoni met courgette, natuurolijven en zongedroogde tomaten

Ronny Henri · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit is een van mijn favorite pasta recepten. De zucchini (courgette) geeft een heerlijke aroma en smaak aan het gerecht. Je kan eventueel pikante Italiaanse worst (salsiccia piccante) bij de saus toevoegen om het gerecht nog wat volume en smaak te geven. Tipo Napoli is b.v ideaal voor dit gerecht.

Ingrediënten

400 gr rigatoni pasta
2 middelgrote courgettes, fijngesnipperd
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
10 zongedroogde tomaten, in stukjes
15 natuurolijven, in stukjes
50 ml witte porto of droge witte sherry
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngesnipperde krulpeterselie
Parmezaanse kaas
Zout & peper
Cayennepeper

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een lage braadpan en stoof er de ui en courgette in aan gedurende tien minuten totdat ze lichtjes bruin worden van kleur. Kook de rigatoni pasta gedurende 11 minuten gaar of zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg de witte porto of droge witte sherry toe en laat de alcohol enkele minuten verdampen. Voeg de zongedroogde tomaten, natuurolijven en de knoflook toe en roer goed om. Voeg de zout, peper en cayennepeper toe en laat nog enkele minuten verder sudderen. Voeg nu de fijngesnipperde krulpeterselie toe en even later de al dente gekookte pasta. Meng alles nog eens goed om en zet het vuur uit. Verdeel de heerlijke pasta over vier borden en besprenkel met versgemalen Parmezaankaas en die direct op.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Ik heb het geprobeerd en het is echt een heerlijk gerecht!