Margarita

Carlo · Cocktails · 5-10 min · Vegetarisch

Margarita

Deze cocktail zou uitgevonden zijn in 1948 door Margarita Samas, tijdens een cocktailfeestje bij haar vakantiehuis in Acapulco. Wie Margarita Samas was, dat weet blijkbaar geen kat.

Ingrediënten

  • Tequila
  • Cointreau of Triple Sec
  • Het sap van anderhalve limoen
  • Rietsuikersiroop
  • Zout
  • 3 Ijsblokjes

Bereidingswijze

Snij de limoen in twee en wrijf met een deel van de limoen de boord van een cocktailglas in zodat de rand vochtig wordt. Strooi wat zout op een bordje en druk de boord van de buitenkant van het glas er voorzichtig in, zodanig dat het glas een gezouten randje krijgt (probeer te vermijden dat er zout in het glas komt). Giet in een shaker 1 shot tequila, een half shot Cointreau of Triple Sec, een half shot suikersiroop (of wat minder als je hem graag bitter drinkt) en het limoensap. Voeg er de ijsblokjes aan toe en meng alle ingrediënten goed. Giet de cocktail, zonder de ijsblokjes, in het cocktailglas.

Deel dit recept: Tags: Cocktails