Cuba libre

Carlo · Cocktails · 5-10 min · Vegetarisch

Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt tijdens de Amerikaanse bezetting van Cuba en is nu zowat een van de bekendste cocktails over de hele wereld geworden. De legende vertelt dat tijdens de tweede onafhankelijkheidsoorlog tussen de Verenigde Staten en Spanje (eind 1800) een legerofficier in een bar in Havana dit drankje bestelde. De mensen rondom hem in de bar wilden algauw hetzelfde drankje en na een aantal rondjes gaf de legerofficier een toast op de vrijheid van Cuba. ¡Cuba Libre ! werd er geroepen...en de cocktail was geboren!

Ingrediënten

Havana Club rum, cola, 1 halve limoen, 3 ijsblokjes.

Bereidingswijze

Vul een longdrink glas met de drie ijsblokjes. Snij de halve limoen in twee gelijke partjes. Pers één partje uit in het glas en doe het ander volledig in het glas. Giet er twee vingers rum bij en vul het glas met cola (hoeveelheid naar smaak en sterkte). Eventjes mengen voor je de cocktail opdient.

Deel dit recept: Tags: Cocktails

Reacties

Aan pravdaman: beste, u gaat Havana Club toch niet vergelijken met Bacardi

hoi ik heb een nieuwe recept voor jullie uit gevonden .

rum (brugal) ,een halve limoen,3 iijs bokjes, en een eet lepel kaneel , minerale water.

bacardi is inderdaad enkel goed om bacardi breezer van te maken en wat hoofdpijn tot gevolg met zich meebrengt..

tip: om ook in de ruwe wintertijden deze heerlijke coctail te kunnen drinken, maak ik in de zomer vers geperste limoensap, die ik daarna invries in van die ijsblokzakjes. zo hoef ik maar eventjes de vrizer in te gaan in de winter en 1 van die 3 ijsblokjes te vervangen met mij limoenblokjes :-)

Een van 's werelds meest eenvoudige en beste cocktails. Maar euh... het originele recept is met Bacardi Superior Rum hoor - de legerofficier bestelde een 'Bacardi Rum & Coke'

salud!

@Banglatje: En nochtans las ik toevallig daarnet in The Lonely Planet dat Bacardi wel degelijk van oorsprong Cubaanse rum is en dat de Cuba Libre dus voor het eerst daarmee werd gemaakt. Pas toen Castro ook de Bacardi-fabriek wilde nationaliseren, zijn ze

Klopt idd, was afgelopen zomer op Cuba. Bacardi is van oorsprong Cubaans, maar is gevlucht ten tijde van de coup. Zij zijn niet meer welkom op 't eiland. Havana Club is nu de bekendste rum van Cuba, wordt ook daadwerkelijk nog op Cuba gemaakt. Verder is er nog een lokale rum producent waar ik de naam even van vergeten ben, maar deze maakt volgens de Cubanen zelf de beste rum ter wereld. Is alleen op Cuba te krijgen en kan zeggen dat die echt super smaakt! Havana Club ook trouwens!

Aan pravdaman & KRS: Orgineel was er Rum Varadero (FairTrade rum), America boycot cuba met de lancering van bacardi (vééééél slechtere rum) waardoor Rum Varadero ook commercieler te werk moest gaan en met Havana club begon. Havana Club is dus eigenlijk praktisch dezelfde rum als Rum Varadero maar het inplaats van FairTrade te steunen steun je hun reclames.

Dorst!

Geweldig recept! De echte Cuba Libre! Smakelijk!