B52

Peregrino · Cocktails · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Deze shooter heb ik leren kennen bij een vriend op kot in Gent (waar ik al vele vrolijke avonden beleefd heb), volgens mijn vriend ontleent deze drank zijn naam aan de B52 bommenwerper, of beter gezegd aan de crew van die bommenwerper. Die kreeg het soms zwaar te verduren tijdens gevechten want de B52 was een makkelijk doelwit voor vijandelijke jagers. Om de dag na een luchtgevecht dezelfde adrenaline te simuleren werd door een militaire barman de B52 uitgevonden. Na het drinken van enkele B52's zou dezelfde adrenaline door je lichaam stromen als toen de crew van de bommenwerper mocht ervaren in de strijd. Ik kan dit verhaal helaas niet bevestigen aangezien ik nog nooit met een bommenwerper gevlogen heb. Deze cocktail oogt spectaculair maar vanwege het hoge alcoholpercentage moet er wel voorzichtig mee omgesprongen worden.

Ingrediënten

3 cl sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier), 3 cl whiskycream (Bailey's), 3 cl koffielikeur (Kahlua)

Bereidingswijze

Het is van uiterste belang om de inhoud zo zorgvuldig mogelijk in het shooterglas te gieten. Dit doe je door eerst de Kahlua zachtjes te gieten over de rug van een koffielepeltje tegen de binnenkant van het glas te houden. Vervolgens giet je op dezelfde manier in respectievelijke volgorde de Bailey's en de Cointreau of Grand Marnier. Zorg ervoor dat de drie lagen identiek lijken qua inhoud. Na het gieten van de dranken steek je het geheel in brand. Laat het geheel ongeveer 1 minuutje branden, steek vervolgens een rietje onderin het glas en tracht de inhoud in één trek op te drinken.

Deel dit recept: Tags: Cocktails

Reacties

Net afgelopen week in duitsland gedronken, ik vindt het heerlijk, het ziet er ook (mits met zorgvuldigheid klaargemaakt) erg spectaculair uit, zeker als dit wordt aangestoken. En natuurlijk, zoals ook wordt gezecht, slaat het in als een bom!

Mag ik enkele tips geven? Zonde van het 1minuut te laten branden, tenzij je graag een alcoholvrije B52 hebt!? 20sec is zéker lang genoeg! En als je glas (welteverstaan in 1 teug leeg is: Onmiddellijk je rietje omdraaien, diep uitademen, en zuigen tot je niet meer kan! Dàn pas voel je de bom inslaan, en sta je in de fik! ;-)

Schol!