Apple crumble

Carlo · Nagerechten en gebak · > 60 min · Vegetarisch

Apple Crumble

In Nieuw-Zeeland heb ik verschillende keren deze overheerlijke apple crumble zien maken (en daarna mee opgegeten!). Ik stond telkens versteld hoe snel en gemakkelijk het recept was. Dit is een beetje een basisversie. Je kan nog naar hartelust variëren in het fruit, het deeg (bvb. havermout of noten erin vermengen) en het zoet (stevia of agave siroop i.p.v. suiker) of er nog dingen aan toevoegen (bvb. rozijntjes of een scheutje rum of calvados).

Ingrediënten

Voor vier personen (schotel zoals op de foto):

  • 450 gram appelen in partjes gesneden
  • 200 gram gemengd rood fruit (frambozen, rode besjes, aardbeien...)
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • 100 gram boter
  • 150 gram gezeefde bloem

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de bruine suiker in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt. Vet een ovenschotel in met boter. Meng het kaneel door de partjes appel (als je geen fan van kaneel bent dan kan je dit gewoon weglaten). Schik de partjes appel in de ovenschotel. Dek af met het gekruimeld deeg. Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt. Je kan de apple crumble lauw of afgekoeld opdienen, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.

 

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Heel erg lekker en zo gemakkelijk! Bedankt!

Ik heb het net gemaakt, lijkt me erg lekker. Alleen ik ben de kaneel vergeten, en had te veel deeg naar mijn mening?

Marieke

allright! gemaakt, geproefd én heerlijk bevonden! ik maak nooit meer appeltaart.

Ik heb dit recept leren eten met kaneelijs. Een aanrader!

ik ben van plan dit met kerst al dessert te maken
maar dan wel met verschillende soorten fruit( appel, peer, ananas, framboos,...)
en de gasten zelf hun crumble laten samenstellen in kleine potjes
de potjes versier ik met hun naam erop geschilderd en die mogen ze mee naar huis nemen

Erg lekker en kan je ook leuk opdienen.

Wil je de appels heerlijk zacht, kook ze dan van te voren even een minuut of 5, met de suiker en kaneel. Ik doe er ook nog een mespuntje gemalen kruidnagel door, zahalig...!
Als het klaar is vul ik de helft van een schaaltje met de gloeiendhete crumble en daarnaast schep ik koude vanillevla.

echt heerlijk als je er (als het nog warm is) kaneelijs op doet (:

Mijn vriend heeft deze apple crumble net gemaakt.
MMMMMmmmm, heerlijk!

Ik heb net de appelcrumble gemaakt en het is super lekker.
Zeker een aanrader...

Ik heb de apple crumble ook gemaakt en hij was heerlijk! Heeft iemand nog tips om de taart iets specialer te maken? Door het toevoegen van extra bijpassende ingrediënten bijvoorbeeld?

Aanrader!! Echt heerlijk.

Je kan dit recept ook aanpassen aan je eigen smaak en eender welk fruit toevoegen! Ook zeer lekker: rabarber en framboos.

Ik heb hem net met appel en rabarber gemaakt. Ontzettend lekker!!!!

Ik doe de crumble in kleine ovenschaaltjes zodat ieder persoon er 1 heeft
soms doe ik er ook wat chocoladevlokken tussen

Het ziet er echt geweldig uit!
Lekker ook die kaneel!
Smakelijk allemaal!

Dom als ik ben, vergiste ik mij natuurlijk opnieuw. Nootmuskaat is niet gelijk aan kaneel. JAMMER! Dadaaa lekkere crumble!!

ga het met kerst maken het zal lekker zijn!

Carlo

Deze apple crumble is hemels! Ik heb hem net gemaakt met de laatste appels uit de tuin en net uit de oven,kon ik er al niet afblijven. Wat een zalige geur.
Natuurlijk m'n tong verbrand, maar héééérlijk met een kopje koffie.
Dit is een fantastisch recept! Bedankt

Wat moet ik verstaan onder bruine suiker, is dat lichte of donkere?

Is het allerlekkerste warm uit de oven in combinatie met vanille-ijs!!!

Heb al meerdere malen crumble gemaakt met kant-en-klaar deeg. Vanaf nu is het volledig home made! Probeer ook eens met kersen (uit bokaal op sap). Is overheerlijk en geeft er een feestelijk kleurtje aan!

Ha, eindelijk het recept voor de échte ook veel geproefde NZ apple crumble! Had zelf al eens zitten proberen, maar met de juiste hoeveelheden werkt het toch beter! Tnx! (had hem vorige keer met appel en rabarber, ook heerlijk!)

Zit nu in de oven, ziet er lekker uit! : )
makkelijk te maken ook...

Het recept kan net zo goed met rabarber, en het wordt pas echt lekker als je er wat walnoten bijdoet (even in de keukenmachine of fijnkappen) en evt. de zaadjes van een vanillestokje ... Heerlijk !

Hoi,
Dit is ongetwijfeld het beste recept voor de applecrumble. Dit recept is goud waard!
Grts en thx
Geoffrey

Een echte aanrader! echt heeerlijk, beter als de topkoks met hun sites! :D

Tjee dit weekend een verleidelijk potje applecrumble gegeten.
Toen ik thuis kwam zag ik een schaal vol appels, een pak bloem op de oven staan, heerlijke roomboter in mijn koelkast en stevia van mijn nicht uit Quito.
Nu staan er 6 potjes te bruinen in mijn oven. Ben benieuwd hoe de jongens het vinden als ze thuiskomen van basketbal.
Maar als ik alle reacties zo lees moet het verrukkelijk zijn.

cynthia

zaaaaaaalig recept echt waar kan er niet van afblijven ;)

Heerlijk echt waar

dit recept is overheerlijk ik wil meer en meer !!
het is een recept om van te genieten !!
ik en mijn mama zijn echt blij met dit recept !!

XX greetz amelie + men mama !!

Hoi, mag ik vragen hoeveel gr stevia je dan gebruikt? Ik zou het wel maar voor 2 personen willen maken en weet daarvoor geen enkele verhouding.
Alvast bedankt!

Heerlijk, makkelijk te maken, ook met kinderen!! En feestelijk op tafel met vanille-vla en een schepje slagroom!!
Gewldig recept!

hallo het is lekker

inderdaad toon heeeeeeeel erg lekker

Hoi,

Maak dit recept al jaren en is inderdaad heerlijk. Last minute visite? Ik heb altijd wel een bakje diepvriesfruit (AH) gemengde vruchten voor warme gerechten in huis. Zit de suiker al bij. Omkeren in een ovenschaal/ taartvorm, kruimelmengesel er over heen en in de oven totdat de korst licht bruin is. Helemaal goed. lekker in schaaltjes serveren, ziet zo'n schepje er nog goed uit ook. Afmaken met een dot slagroom (als je dat in huis hebt).
veel succes.

Monique

De beste basis voor een crumble... !!! ik gebruik er nog verse frambozen bij... warm serveren met een toefje vers geklopte slagroom... en nu: smullen maar !!!

Variatietip voor de liefhebbers: gebruik eens marsepein in combinatie met de appels :-)

Heel lekker kinderen.
Maak maar een keer voor de sint

Kinderlijk eenvoudig en gruwelijk lekker!!!

Ik verzamel recepten voor mijn moeder, en ik doe dit recept er ook bij! Klinkt lekker en veel positieve reacties! Ik ben benieuwd!

Is het normaal dat enkel het bovenste deeg krokant is en hetgeen eronder zit nog vochtig (en dus precies niet gaar) is? Of ligt dit aan het feit dat ik een te kleine vorm gebruik (een standaard ronde springvorm)?

hallo ,

Gisteren heb ik die crumble gegeten en het was echt heeel lekker
en mijn mama zij dat het heel lekker was danku team

smakelijk!!!

Wil dit gaan maken voor de kerst maak klopt het dat er onder de appels dus geen deeglaagje zit maar alleen er bovenop?

yep!

welke appelsoorten zijn geschikt?

Ik zie net dat Njam! (het kookkanaal van Studio 100 en Peter Goossens) jouw recept letterlijk heeft gekopieerd op hun website. Ook leuk...

hmmm, ik maakte deze crumble in kleine ovenpotjes . jam jam :)

ook heerlijk als je de appels vermengt met rozijnen en dit geruime tijd 'marineert'in rum...
herma

Heejj allemaal! Nog een tip als je dit jummie gerecht maakt! Doe eens met ander fruit (rooie bessen,aardbei,kers.enz) En de finishing touch ;(ijs, slagroom enz) luts uv luv.een meisje

Helemaal top. Iedereen heeft er van genoten voor wie ik het heb klaargemaakt. Zelfgeklopte slagroom erbij maakt het af. Ik heb er zelf nog wat banaan bij gebruikt, in combinatie met Braeburn appels. Heerlijk...

Pagina's