Amerikaanse pannenkoeken

Ronny Henri · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 tot 4 eieren
  • 120 gr (zelfrijzende) Bloem
  • 60 gr (fijne) suiker
  • 120 ml melk
  • snufje zout
  • indien gewenst: 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

1.Scheidt als eerste de eieren en doet ze in twee kommetjes. Voeg de bloem, bakpoeder en de melk bij de eigelen mengt deze ingrediënten tot een zachte dikke massa. Klop de eiwitten met het zout stijf op en voeg ze bij het overige. Het deeg is klaar voor bereiding.

2. Verhit een tefalpan op middelhoog vuur. Doe wat arachide of zonnebloemolie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.

3. Schud wat pannenkoekdeeg in de verhitte pan en laat het enkele minuten totdat het goudgeel en stevig zijn aan beide kanten.

Gevulde pannenkoeken
1. Indien je gevulde pancakes wilt maken kan ze vullen vlak voordat je ze omdraait.

2. De vulling kan bestaan uit: ontbijtspek, pancetta, bosbessen, bananen, gestoofde appelen, chocolade, siroop of eender wat je denkt wat goed gaat met pannenkoeken.

 

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

het is een lekker recept die voor mij heel goed samen gaat met ahornsiroop. alleen met het bakken is het nog wat zoeken, het is voornaam dat ge het langzaam bakt.

amaj deze pannekoek vult u maag wel erg goed

er staat wel niet bij de benodigdheden bij
dat je bakpoeder moet gebruiken hé !!
en hoeveel ??????
dat is altijd wel handig !!!

Zeer lekker, alleen blijven de pannekoeken niet mooi rond bij het omdraaien . Weet iemand hier iets op ? Reactie welkom

je moet enkel bakpoeder toevoegen als je gewone bloem gebruikt
in zelfrijzende bloem zit er al bakpoeder

Hoeveeel pannenkoeken heb je er dan met dit recept?