Zalmkoekjes

Sabine · Hapjes · Belgische keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Voor iedereen die deze koekjes nog niet zou kennen, want niettegenstaande het heel erg makkelijk is, zijn ze wel superlekker !!! Zelfs m'n dochter van 4 kan deze koekjes maken ! En ze zijn vlug klaar, dus ideaal als je onverwacht gasten hebt voor een aperitiefje.

Ingrediënten

  • 4 à 6 sneetjes gerookte zalm
  • één rol bladerdeeg (kant en klaar uit het koelvak van de supermarkt bv. Delhaize heeft lekkere)
  • eventueel verse kruiden

Bereidingswijze

Je rolt het deeg open en verdeelt hierover de gerookte zalm. Je rolt daarna alles terug stevig op. En je snijdt dit rolletjes in sneetjes van ongeveer een halve centimeter. Je neemt een bakvorm of plaat, en je legt daar de koekjes op. (best bakpapier gebruiken) Je bakt de koekjes af in een voorverwarmde oven van 200° ongeveer 10 minuutjes of zodra ze beginnen kleuren. Je kan ze nog bestrooien met wat vers gehakte tuinkruiden zoals dille of peterselie. Smakkelijk !

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Belgische keuken

Reacties

Supermakkelijk, supersnel en superlekker!!!

Geweldig hapje bij het aperitief ! Het maakte echt indruk bij mijn gasten en o zo gemakkelijk te maken !

ik heb dit als voorgerechtje gegeven samen met rucola-slaatje en zure room met dille

indrukwekkend want de koekjes zien er heel professioneel uit !

Heerlijk,

Ik had het recept op school gekregen maar ben het jammer genoeg kwijtgeraakt.

Nu vind ik het hier en kan ik opnieuw aan de slag met de hapjes.

Fantastisch gerechtje!!!!!