Wortelsoep met komijn en koriander

Carlo · Soepen · 15-20 min · Vegetarisch

De koriander en de komijn geven aan deze heel gezonde soep een exotisch tintje!

Ingrediënten

1 kilo wortelen, 1 aardappel, 2 blokjes rundsbouillon, komijn, verse koriander, peper, zout en olijfolie.

Bereidingswijze

Schil de aardappel en de wortelen en snij ze in kleine schijfjes. Stoof ca. 2 minuten aan in een diepe pot in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg er water aan toe tot de wortelen onderstaan. Voeg er de twee blokjes rundsbouillon aan toe, samen met twee afgestreken theelepels komijn en een handvol verse korianderblaadjes. Laat de soep koken tot de wortelen beetgaar/zacht zijn. Voeg er nog een handvol koriander aan toe. Mix de soep glad met een staafmixer en kruid eventueel nog met wat peper en zout (mocht de soep te dik zijn dan kan je er nog altijd wat water aan toevoegen). Vlak voor het opdienen wat fijngesneden koriander over de soep uitsprenkelen zorgt voor een leuk visueel tintje en geeft de soep extra smaak!

Deel dit recept: Tags: Soepen

Reacties

Ben een absolute fan van deze soep! Zoooo gemakkelijk, zo snel klaar... en overheerlijk!

Heerlijk! als extraatje heb ik er een bolletje boursin bijgedaan, tip om je soep smeuriger en net dat beetje feestelijker te maken!