Waterzooi van vis

Yasmina Boudia · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Een variant op kip.

Ingrediënten

  • 800 gram gefileerde verschillende soorten vis (kabeljauw, zalm, wijting, schol)
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de stukken visfilets zoveel mogelijk in stukken van gelijke grootte. controleer de vis op achtergebleven graten. Snijd de prei in stukken van 2 cm. Snijd de bleekselderij in reepjes en de wortels in plakjes. Leg alle gesneden groenten in een grote pan. Voeg tijm, zout en peper, de visbouillon en de witte wijn toe. Breng aan de kook en leg nu de stukken vis in de pan. Temper het vuur en laat de vis in ca: 5 minuten gaar worden. Verdeel de waterzooi, de vis en de groenten over voorverwarmde diepe borden. Strooi er de fijngehakte groene kruiden op en garneer met een plakje citroen. Waterzooi wordt met mes, vork en lepel gegeten. Lekker met warm brood en boter.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken

Reacties

Vond de waterzooi redelijk smakeloos, ik zou toch wat meer smaak afgevende vissen gebruiken in de waterzooi persoonlijk. Ik ga het een tweede maal bereiden met andere vissoorten en hier iets laten weten.
groeten.

Kathleen, er staat een ander recept hier op de site : supersnelle bouillabaisse...
is erg lekker en om de 'smakeloosheid' of de 'waterigheid' weg te nemen kan je zoals ik het vocht apart laten inkoken of fond van lacroix gebruiken. works like a charm !

ik studeer keuken ik zit int 5 jaar en om waterzooi goed af te werken moet je en liaison maken (eidooier+ room) dat maakt de saus steviger en het is veel gemakelijker om opte eten

Hallo, prachtig recept!
Heb het gemaakt, een paar dagen geleden, ... daar ik een dineetje organiseerde met vrienden.
Er was bij de genodigden een vegetarische vriendin, en ik zocht iets lekkers te bereiden zonder vlees, en toch feestelijk. Dank je, het was zaaaaaalig lekker! M'n vrienden hebben zelfs om het recept gevraagd. Dit maken we nog! een echte aanrader.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.