Vietnamese vissaus

Carlo · Sauzen en dips · 5-10 min · Vegetarisch

Heerlijk pittig, maar verfrissend sausje bij gamba's, kreeft, krab of andere schaaldieren.

Ingrediënten

  • 1 theelepel fijngestampte chili
  • 1 theelepel fijngestampte knoflook
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml soja-saus
  • 1 theelepel fijngestampte gember

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten. Dien op bij visgerechten.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips

Reacties

Dit is mijn favoriete saus bij allerlei soorten vis- en vleesgerechten. Ook lekker bij het gourmetten, heerlijk wanneer je de groenten, vis en vlees dipt in deze saus.
Mijn partner is Vietnamees en deze saus wordt bij mijn schoonfamilie altijd op tafel gezet.
Wij gebruiken echter meer knoflook dan hierboven staat aangegeven, maar het is een kwestie van smaak.
Eet smakelijk!