Heerlijk pittig, maar verfrissend sausje bij gamba's, kreeft, krab of andere schaaldieren.
Ingrediënten
- 1 theelepel fijngestampte chili
- 1 theelepel fijngestampte knoflook
- 1 theelepel kristalsuiker
- sap van 1 limoen
- 50 ml soja-saus
- 1 theelepel fijngestampte gember
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten. Dien op bij visgerechten.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Dit is mijn favoriete saus bij allerlei soorten vis- en vleesgerechten. Ook lekker bij het gourmetten, heerlijk wanneer je de groenten, vis en vlees dipt in deze saus.
Mijn partner is Vietnamees en deze saus wordt bij mijn schoonfamilie altijd op tafel gezet.
Wij gebruiken echter meer knoflook dan hierboven staat aangegeven, maar het is een kwestie van smaak.
Eet smakelijk!
Asli · 11/11/08