Victoriabaarsfilet met een jasje van champignons

Dhaene Lucien · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Voor 4 personen.
Visbereiding:
200 g Victoriabaarsfilet, mag ook meer zijn.
8 grote champignons, mag ook meer zijn.
6 sjalotten
4 lp paneermeel
2 lp peterselie
2 lp citroenmelisse
150 g boter (hoeveboter)
2 dl groentenbouillon
Citroen

Afwerking:
Prei, rijst of duchesse aardappelen.

Bereidingswijze

Werkwijze:
- Champignons en sjalotten zeer fijn snijden en fruiten in vetstof.
- Peterselie en citroemelisse zeer fijn hakken en samen met het paneermeel en de boter ondermengen.
- Kruiden, peper en zout.
- Vuurvaste schotel beboteren en er de porties vis inschikken.
- Instrijken met de mengeling en besprenkelen met de groentebouillon en met het citroensap.
- 20 à 25 min bakken (in een voorverwarmde oven) op 200° C

Afwerking:
- Prei in julienne snijden en stoven in boter.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Vervang de Victoriabaars alsjeblieft door een andere vis. Niet overtuigd? Verplicht kijkvoer: 'Darwin's Nightmare' (www.darwinsnightmare.com), een documentaire die zich via uw netvlies een weg naar uw geweten zal vreten. Plaats van de actie is Mwanza, Fish City in de volksmond, een stadje in Tanzania. Eén of andere kortzichtige bioloog gooide hier jaren geleden een baars in het Victoriameer ('een klein wetenschappelijk experimentje'), die binnen de kortste keren alle inheemse vissoorten in het meer doodleuk opvrat, zichzelf razendsnel voortplantte, en zo het hele ecosysteem om zeep hielp. Een ver-van-mijn-bed-show, zegt u? Nee dus: de kans is groot dat de visfilet die u morgen op het menu heeft staan, vanuit het Victoriameer naar uw bord werd overgevlogen door sinistere Russische piloten die, nadat ze uw vis in Europa hebben afgezet, doorvliegen naar Angola en Rwanda om daar wapens te leveren. En terwijl u een citroen boven uw filet zit uit te knijpen, dienen de straatarme inwoners van Fish City genoegen te nemen met de karkassen en trachten de straatkinderen de visverpakkingen met behulp van een gammel kookvuurtje om te smelten tot lijm zodat ze zich te goed kunnen doen aan de bedwelmende dampen...

eva ik neem aan dat dit uw schuilnaam is
u reageerde op dit mooie vis recept die de maakster met veel liefde bereid
heeft, en dan gaat u een tamelijk in mijn ogen wel politiek juist, maar niet op
de juiste plaats en plek.
dit is een recepthoekje, om je amuseren.

mijn mening is dat hier geen politiek gevoerd behoefd te worden

het recept vindt ik lekker, en die mevrouw heeft haar best gedaan

groot gelijk!
Ik ga sebiet uw receptje volgen en hopelijk smaakt het mij!