Uien-rozijnen confituur

Yasmina Boudia · Sauzen en dips · 15-20 min · Vegetarisch

Heerlijk bij couscous... Ik maak dit meestal op het gevoel, beschouw de aangegeven hoeveelheden niet als bindend...

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui (of twee sjalotjes)
  • 2 handvol donkere rozijnen
  • ongeveer 100 gram suiker
  • 2 à 3 kaneelstokjes
  • 100 ml water
  • een beetje olie of boter om te stoven

Bereidingswijze

Snipper de uit zeer fijn. Verhit de olie of boter en stoof de gesnipperde uit enkele minuten - tot ze glazig worden. Voeg al roerende geleidelijk aan water, suiker, rozijnen en de kaneelstokjes toe. Draai het vuur laag, en blijf gedurende 15 à 20 min roeren tot het geheel eruit begint te zien als confituur. Indien het te lopend is, doe er nog wat suiker bij, indien te droog, doe er nog wat water bij.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips