Thai fried rice

Carlo · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Samen met Pad Thai ongetwijfeld één van de klassiekers uit de Thaise keuken! Snel klaar en gezond.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 1 builtje thaïs geparfumeerde rijst (te vinden in de supermarkt), 1 ui verse sojascheuten, 1 wortel, 2 eieren, 4 steeltjes lente-ui, 1/2 limoen, 2 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 1 eetlepel kristalsuiker, oestersaus (verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt).

Bereidingswijze

Opgelet: je moet de rijst eerst koken en laten afkoelen (best een dag op voorhand). In dit gerecht kan je ook meer/andere groenten (zoals paprika, courgette, komkommer,..) verwerken - aan jou de keuze. Ook vlees (plakjes kip of varkensvlees) of reuzegarnalen, scampi, inktvisjes.. kan je er aan toevoegen. Ik hou me even bij de basisversie. Kluts de eieren, voeg er wat zout en peper aan toe en bak er een omelet mee. Laat de omelet op een plank wat afkoelen en snij ze vervolgens in fijne reepjes (van ca. 0,5 op 3 cm). Snij de look en de chili fijn. Bak ze in wat olie in een diepe pan of wok. Snij de wortel in schuine fijne (hoe fijner hoe sneller gaar) plakjes of in staafjes. Snij de ui in zes partjes en haal de partjes uit elkaar. De lente-ui snij je gewoon in ringetjes. Voeg ze toe aan de pan/wok en roerbak tot de ui licht doorzichtig wordt. Voeg er de sojascheuten en de lente-ui aan toe. Roerbak 1 à 2 minuten verder en voeg er volgens de rijst aan toe. Kruid met een eetlepel suiker, zout, het sap van een halve limoen en twee-drie eetlepels pad thai saus. Voeg er een klein beetje water aan toe als het dreigt aan te bakken. Op het einde de stukjes omelet er nog aan toevoegen en even verder bakken. Dien op met nog wat versgesneden chili.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken

Reacties

Heel lekker! Deed me denken aan mijn tijd in Mauritius, ik kon toen maar niet bedenken wat er bij die rijst zat om het zo lekker te doen smaken...nu weet ik het! En makkelijk voor rijstoverschotjes ook.

Heerlijk recept, deed me denken aan onze Thailandreis!