Thaïs geïnspireerde mosseltjes

Wendy Uyttendaele · Hoofdgerechten · Thaïse keuken · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Let op met chilipepertjes als je niet zo Spicy-minded bent.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • Mosselgroenten
  • 1 chilipeper
  • Gember
  • Citroengras
  • Thaïse rode currypasta (naar eigen smaak)
  • Sambal oelek (naar eigen smaak)
  • 2 tenen look
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el vissaus
  • Scheutje citroensap
  • Koriander

Bereidingswijze

Aan de slag: Snijdt de chilipeper en het citroengras fijn en doe deze in een kommetje. Pers de gember en look en voeg deze toe samen met de Thaïse rode currypasta en de sambal oelek. Roer om. Voeg het citroensap, de soja - en vissaus toe. Laat een half uurtje marineren. Maak de mosselen schoon en doe deze in een kom met de mosselgroenten. Voeg de marinade toe en snipper de koriander. Breng de mosselen aan de kook…. En dien op met rijst of frietjes. De liefhebbers van de Thaïse keuken kunnen nog wat kokosmelk toevoegen aan de mosselen net voor het opdienen voor de real Thaï touch (let wel, deze mag niet koken, dus verlaag je vuur)

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Thaïse keuken