Tautsespap

Martin Van Heuv... · Hoofdgerechten · Belgische keuken · 45-50 min · Niet-vegetarisch

De enige echte tautsespap op overgrootmoeders wijze. (Denk ik toch) (Aardappelmelksoep)

Ingrediënten

4 Kg geschilde aardappelen 2 liter Karnemelk 2 liter Zoetemelk 300 tot 500 gr gezouten boerenboter Peper Zout Verse geraspte muskaatnoot

Bereidingswijze

Laat de aardappelen zachtjes en regelmatig roerend gaar komen in de melk. De gekookte aardappelen door een passe-vitte halen en terug in de melk doen. Kruiden metpeper en muskaat naar smaak. Geen zout, er is genoeg zout in de boter. Niet te weinig muskaat. Daarna zeker nog een half uur tegen de kook aanhouden. NIET VERGETEN ROEREN MET EEN HOUTEN LEPEL. 300 tot 500 gr boerenboter laten smelten en laten bruinen. OPGELET: dat is zeer heet (kan spatten maken) Wanneer goed bruin bij de aardappelmelsoep doen, nog eens goed roeren en opdien. ZEER LEKKERE BOERENKOST UIT DE OUDE DOOS. Heerlijk met een licht gekookt ei en/of versnipperde rauwe ui en/of een boterham met jonge kaas. Voor de liefhebbers van iets zuurder: zoetemelk weglaten en vervangen door karnemelk. Gebruik alleen verse karnemelk van de boer. Niet deze uit de grootwarenhuis. Het verschil van smaak is enorm.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Belgische keuken