Tagliatelle Tielroda (met zalm en tabasco)

Silvia Wysevelde · Hoofdgerechten · 5-10 min · Vegetarisch

ik had erg veel zin in zalm en pasta. maar mijn vriend lust alleen rauwe zalm en omdat ik geen ander recept vond, heb ik zelf maar iets bedacht. ik ben niet voor pikant, dus de tabasco is alleen voor het juiste accent.

Ingrediënten

enkele plakken gerookte zalm
1 ui
een pakje tomatenpuree
een restje witte wijn
tabasco
tagliatelle
gemalen !zwarte! peper en zout
room of melk
zout of sojasaus

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle zoals aangegeven. En laat afkoelen.
Laat de tomatenpuree op een zacht vuurtje koken en voeg de witte wijn, en sojasaus toe. Zout zal ook wel gaan, maar ik gebruik liever sojasaus. Stop met koken en voeg een klein scheutje room toe, net genoeg om de smaak van de tomaat te temperen en de kleur van de saus aantrekkelijker te maken. Breng dan gewenst op smaak met tabasco (dit geeft er de speciale smaak aan) en peper. Laat ook de saus afkoelen.
Snij de ui fijn en maak reepjes van de zalm. Meng dit door elkaar en voeg ook een beetje gemalen peper toe.
De saus is eerder een dressing van de pasta en er hoeft dan ook niet te veel op. Meng de saus en de pasta en voeg als alles echt koud is, de ui en zalm-mengeling toe. Warm is het ook niet slecht, maar wanneer het gerecht koud is, blijven de smaken meer afgelijnd en de ui knapperiger.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Tagliatelli Tielroda, wil dat zeggen dat je zelf van Tielrode bent, ik woon aan de andere kant van 't water in Hamme. Fijn om streekgenoten tegen te komen op 1 van mijn lievelingssites!
Nog veel kookplezier en met de lente in aankomst zal ik je receptje zeker eens proberen.
Groetjes, Caroline