Spruitjessoep

Kevin · Soepen · Belgische keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Spruitjes hebben een beetje een omstreden reputatie. Er zin er velen die er hun neus voor ophalen, voor anderen is het een onmisbare groente in de koude maanden. Voor de laatsten is dit klassieke recept ongetwijfeld minder bekend, maar het proberen waard, al was het maar omdat het zó simpel is.

Ingrediënten

Spruitjes, enkele aardappelen, groentenbouillon, peper en zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Was de spruitjes, maak er een snede in en doe ze in een soepketel. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en voeg toe. Overgiet met water (ongeveer twee liter per halve kilogram spruiten). Voeg wat zout toe en laat koken tot de groenten net niet beetgaar zijn. Vis nu ongeveer de helft van de spruiten uit de pan en leg ze even opzij. Ga met de mixer door de overgebleven soep en kruid bij met zout en peper en wat nootmuskaat.. Voeg naar smaak nog enkele bouillonblokjes toe en doe ook de spruiten terug in de ketel. Laat het geheel nog even doorkoken. Werk desgewenst af met wat gebakken blokjes spek, stukjes rookworst of zelf gefrituurde broodkorstjes en dien op.

Deel dit recept: Tags: Soepen · Belgische keuken

Reacties

is een bekend lekker recept al vaker gegeten er kan ook eventueel wat uitgebakken spekjes doorgedaan worden dan krijg je een rooksmaakje eraan of eventueel kleine blokjes rookworst

Je moet al een kluns zijn om met deze ingrediënten er niet veel soeps van te maken. Ik ben fervent voorstander van spruitjes en probeer dit zo snel mogelijk. Een prachtige wintergroente. Klaarmaken als het écht koud is. Mmmmm.