Spaghetti pomodoro

Carlo · Hoofdgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

Less is more! Aan dit ogenschijnlijk simpel gerecht werk ik al heel mijn leven. Tomaten, look en basilicum en een snuifje magie.

Ingredi├źnten

250 gram spaghetti, 500 gram gepelde tomaten (blik), 2 verse tomaten, 2 knoflookteentjes, olijfolie, peper, zout, selderijpoeder, pecorino.

Bereidingswijze

Dit recept is voor 2 personen. Reken op 250 gram gepelde tomaten per persoon. Versnipper de knoflookteentjes en bak ze in wat olijfolie tot ze lichtbruin worden. Blus met wat sap van de tomaten uit blik. Snij de twee verse tomaten in stukken en voeg ze eraan toe. Voeg daarna het hele blik aan de pan toe. Prak de tomaten in stukjes en laat verder sudderen. Voeg er een stuk pecorino (ca. 1 op 3 cm) aan toe en laat het meekoken. Kruid de saus met peper, zout en een snuifje selderijpoeder. Voeg er drie eetlepels olijfolie aan toe en laat de saus verder inkoken tot ze dik wordt. Eenmaal de saus klaar is, mag ze van het vuur. Kook de spaghetti gaar in voldoende gezouten water. Laat de pasta aflekken in een vergiet. Zet de saus opnieuw op, dit keer onder een zeer hoog vuur. Voeg de spaghetti samen met wat kookvocht bij de saus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen. Dien op met vers geraspte pecorino.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Ik maak een variatie van dit gerecht door er nog een takje tijm in mee te laten koken en ipv pecorino voeg ik er op het einde een lepel of 2 ricotta of mascarpone aan toe.
Alles mag zo'n half uurtje staan pruttelen op het vuur.
Smakelijk & lekker!

Lieve Carlo,
Je recept was formidablo! We hebben het gemerkt dat het een levenswerk was.
Veel liefs, drie geukkige dames.

By the way, als je ooit nood hebt aan wat aangenaam gezelschap, laat me dan maar iets weten. Dan kunnen we misschien samen aan een nieuw levenswerk beginnen?

heerlijk! ik heb er nog 2 dess.lepels monchou en een flinke snuf bouquet garni doorgedaan! had nl geen selderijpoeder. Complimenten!!