Slaatje van vier paprika's

Hanne · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Mijn kotgenootje is zeer moeilijk als het aankomt op groenten ("dat lust ik nie") na lang aandringen heeft ze dan toch eens geproeft van mijn slaatje van vier paprika's. (ze trok al een vies gezicht nog voor ze had geproefd, want: "ik lust geen groenten"). Ze moest toegeven dat ze het echt wel heel lekker vond (wat het ook is natuurlijk)... en wie betrapte ik later die avond met haar hoofd in de koelkast, etend van de "vieze" groenten?! Inderdaad!!! Sindsdien noemt ze dit slaatje "het slaatje waarmee Hanne me groenten heeft leren eten". (alhoewel dit slaatje het enige van groenten is dat ze eet, buiten dan een blaadje sla als ze een kebab bestelt) Dit slaatje is heel lekker als voorgerechtje, maar even lekker als bijgerecht bij een hoofdgerecht en ook heel lekker als een van de vele slaatjes bij BBQ. Ik eet het graag als "bij-voorgerechtje" bij carpaccio.

Ingredi├źnten

 • 1 kleine ui
 • 1/2 groene, gele, oranje en rode paprika
 • 2 wortelen
 • een klein handje olijven naar keuze (ik gebruik altijd gewone zwarte neutraal smakende olijven. Ik gebruik liever geen Griekse olijven omdat ik die te zout vind.)
 • 2 Prunella of Romeinse tomaten
 • 50 gr buffelmozzarella
 • 50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crotin)
 • drie eetlepels pesto Genovese
 • drie eetlepels olijfolie met truffel (ik koop hiervoor altijd de witte truffelolie van de Oil and Vinegar omwille van zijn verfijnde smaak,maar de zwarte truffelolie van bv Oil and Vinegar kan ook dienen en is bijna even lekker!)
 • zwarte peper
 • een klein handvol basilicumblaadjes
 • parmezaankaas

Bereidingswijze

Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden. De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden. Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat parmezaanse kaas over. Dit alles voorzichtig mengen. Nu heb je reeds een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat. Je kan er ook een op zich staand voorgerechtje van maken.Daarvoor laat je de parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen: Schik wat notensla (ruccola) op een bord. Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kan smullen! :). Natuurlijk kan je ook gewoon de Gandaham in julienne in het slaatje verwerken (lekker als slaatje bij bv BBQ) maar dit doe je natuurlijk niet als je het bij carpaccio wilt serveren. Voor de vegetarische variant hou je de groentjes gewoon heel ver weg van de Gandaham.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Hallo Hanne, ik vond dit heel lekker!
Alleen al door het leuke verhaaltje dat er aan vast hangt wou ik het maken.
Maar het was echt een schot in de roos!
Merci!

chillen, elsie. Zet geitenkaas en mozarella expliciet in je recept dan vind ik het ook duidelijker

En waar is de mozarella en geitenkaas?

best goor

Hoezo Anne, waar is de geitenkaas en mozarella? Kan jij niet lezen? Of versta je iets anders onder:"" Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden. De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden."" Dit is de EERSTE zin van de bereidingswijze!!!

Veel succes ermee!