Selder met gehaktschoteltje

Elisabeth · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Dit gerechtje maak ik meestal als het buiten naar 'bos' begint te ruiken en het groen 'rood-geel-bruin' begint te kleuren...

Ingrediënten

Gehakt (400gr), kruiden, klein teentje knoflook, voetselder, kaassaus (te maken met 200 gr geraspte kaas), ovenschotel, peper & zout

Bereidingswijze

De voetselder kan je ingeblikt (neem dan een groot blik) kopen. ik stoof hem zelf. Laat de selder héél goed uitlekken (anders komt er nadien te veel vocht vrij in de ovenschotel) en leg hem onderaan in de schotel. Naar smaak kruiden met peper en zout. Bak het gehakt rul en bruin en voeg er de geperste knoflook aan toe. Nog even laten doorbakken (zelf kruid ik het gehakt een beetje met saté- of kippekruiden...). Leg het gehakt op de selder. Maak een verse, dikke kaassaus die je over het gehakt lepelt. Goede 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 220° laten doorgaren. Mijn favoriet hierbij zijn pureepatatjes.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Ik heb een grootmoedersversie maar dan met prei (in plaats van selder). Er gaat dan wat tomatenpuree bij het gehakt. Voor de witte saus (basis van de kaassaus) gebruik ik geen melk maar wel het kookvocht van de prei.