Sbrisolona (amandelcrumble)

mylene · Nagerechten en gebak · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Gekregen van de sympathieke maitre'd van het hotel in Verona!

Ingrediënten

400 gram bloem, 250 gram maisbloem, 3 eidooiers, 300 gram lichte bruine suiker, 250 gram amandelen gepeld en gehakt, een flinke scheut grappa.

Bereidingswijze

Dit zijn ingrediënten voor een volle bakplaat! Klop de boter en de suiker op kamertemperatuur (keukenrobot) en voeg hierbij de eidooiers en de grappa, dan de bloem en de amandelen en verdeel 3/4 van dit mengsel in de bakplaat en strooi dan het 1/4 eroverheen. Bak op 180° in een hete luchtoven gedurende ongeveer 30 minuten, gewoon kijken naar de kleur!

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak · Italiaanse keuken

Reacties

Beste, U zegt " klop de boter op ..." maar er staat nergens hoeveel boter er moet gebruikt worden. Kan U mij dit mailen aub ?

Hoeveel boter aub ? staat er niet bij

grtjs

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.