Satésaus

Victor · Sauzen en dips · 25-30 min · Vegetarisch

Dit recept heb ik jaren geleden gekregen van een Indonesische Collega. De scherpte is makkelijk te variëren, persoonlijk vind ik hem een beetje zoet maar wel scherp het lekkerst.

Ingrediënten

Pindakaas
Ketjap Manis
Knoflook
Ui
Trassi
Ketchup
Azijn
Olijfolie
Boullion
Sambal Oelek
Suiker
Djahe (Gemberpoeder)
Ketoembar (Korianderpoeder)
Laos (Gemalen Galangawortel)

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook zo fijn mogelijk. Fruit deze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de trassi, djahe, ketoembar en laos toe en laat deze even meefruiten. Voeg nu een flinke scheut Ketjap toe. Blus af met de warme bouillon, heel even laten koken en vanaf nu op een laag vuurtje warm houden (niet meer koken). Roer de Pindakaas door het mengsel, gevolgd door een beetje azijn en wat ketchup. Voeg afhankelijk van de gewenste scherpte 1 of meerder eetlepels sambal toe. Voeg als laatste suiker toe om de scherpte te camoufleren. Als de saus te dik wordt verdunnen met water of bouillon.

Deel dit recept: Tags: Sauzen en dips

Reacties

Kan je hier enige richtlijnen voor hoeveelheden bijzetten!

De hoeveelheden staan er niet bij maar dat is een kwestie van uitproberen. Ik heb al eerder sate saus gemaakt dus ik weet ongeveer hoeveel van alles er in moet. En ik vind dit een HEERLIJK recept. En goed aan te passen naar je eigen smaak.

er staan nergens hoeveelheden bij. Wat heb ik daar nu aan?