Salade met gegrilde halloumi, aardbeiensalade met walnoten en gedroogde gandaham

Wendy Uyttendaele · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Halloumi is een Cypriotische kaas, gemaakt van geiten- of schapenmelk, die een beetje lijkt op feta. Gebakken of gegrild krijgt de kaas een heerlijk krokant korstje, terwijl hij vanbinnen lekker zacht en iets taai blijft.

Ingrediënten

Voor 4 personen

300 g aardbeien, ontdaan van de kroontjes en in plakjes van 0,5 cm dik gesneden
balsamicoazijn van goede kwaliteit
het sap van een halve citroen
radijzen
walnoten
extra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen (pezo)
olijfolie
250 g halloumi, in 8 dunne plakken gesneden
munt en basilicum
gemengde sla gewassen
8 plakjes gandaham

Bereidingswijze

Doe de plakjes aardbei in een kom en overgiet deze met een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie.
Kruid af met pezo

Neem een ovenplaat en leg er bakpapier op.
Leg je sneetjes gandaham op het bakpapier
Leg nog een laag bakpapier en vervolgens een tweede ovenplaat erop.
Schuif in je oven van 180° gedurende een minuut of 10 tot je ham krokant is. Leg ze op wat keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen.

Neem een pan met antiaanbaklaag en giet er een scheut olijfolie in
Leg de plakjes halloumi in de pan en laat ze een minuut bakken.
Keer de plakjes voorzichtig om
bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn.

Doe de munt, basilicum, de sla en radijzen met de aardbeien in een kom en hussel alles om.

Dresseer de salade midden op elk bord en leg op elk een paar stukjes van de krokante halloumi. decoreer met de gedroogde gandaham.Hak de walnoten grof en verdeel deze over de salade. Besprenkel de salade met een paar druppeltjes balsamicoazijn.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten