Risotto met garnaaltjes en groenten

Carlo · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

Voor twee personen: 1 rode ui, 1 preistengel, 1 teentje knoflook, 2 wortelen, 150 gram gepelde garnalen, 1 blokje visbouillon, droge witte wijn, 120 gram arborio-rijst, peper, zout, olijfolie, parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Begin met alle groenten fijn te snijden. Stoof het teentje knoflook aan in wat olijfolie en voeg er na een halve minuut de ui aan toe. Laat een minuutje stoven en voeg de rijst toe. Bak de rijst even mee aan en blus met een scheut droge witte wijn. Bak ondertussen in een andere pan de wortelen en de prei bijna beetgaar in wat olijfolie. Voeg een kleine hoeveelheid water toe aan de rijst tot dat die net onder staat en brokkel het bouillonblokje doorheen het water. Voeg, telkens de rijst het water opgeslorpt heeft, opnieuw wat water toe. Laat op het einde (als de rijst bijna gaar is) de gestoofde wortelen en prei nog ongeveer twee minuten mee sudderen. Let op dat het niet uitdroogt: bedoeling is dat de rijst gaar is, maar ook smeuig is. Dien op in diepe borden met wat geraspte parmezaanse kaas.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Wow, lekker!

Deel 1 van de wedstrijd is afgelopen, de finalisten worden morgen bekend gemaakt.

Alvast bedankt voor je deelname en veel succes gewenst!

Groetjes
Luigi