Rôdgrôd med flôde

Freddy · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit recept na 60 jaar teruggevonden, toen ik bij mijn Deense pleegouders in Orbaeck was

Ingrediënten

500g aalbessen
500g frambozen
4dl water
100g suiker
1 el. maizena of aardappelbloem
1 pakje vanillesuiker of vanillestokje

Bereidingswijze

Was de aalbessen en frambozen en doe ze in een braadpan.Voeg het water toe en breng dit langzaam aan de kook. Laat de vruchten 10 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en roer dit voorzichtig door de vruchten. Meng de maizena aan met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend bij de vruchten. Laat de vruchtengelei 3 min. doorkoken. Neem de vruchtengelei van het vuur en laat het geheel afkoelen in diepe borden Bij het opdienen voegt men er koude melk of stijf geklopte slagroom aan toe. Naar keuze.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

weetje : med flôde = met slagroom

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.