Pastasalade met tonijn, gele paprika en oregano

Carlo · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 25-30 min · Vegetarisch

Koude pastasalades zijn heerlijk om mee te nemen op een picnic. Je kan ze, naar smaak, met koude kip, garnalen of scampi opdienen, of gewoon met groentjes. Deze versie is een van mijn favorieten.

Ingrediënten

  • 1 Gele paprika
  • 1 blik tonijn
  • 2 of meer teentjes knoflook
  • penne
  • oregano
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snij de paprika in kleine stukjes of fijne reepjes. Bak ze even in de pan of verwarm ze in de microgolfoven om ze wat zachter te maken. Kook de pasta (penne) gaar en laat ze onmiddelijk afschrikken in koud water, zodat het kookproces stopt. Meng de pasta met de paprika, tonijn, olijfolie en de gesnipperde teentjes knoflook. Breng op smaak met oregano, peper en zout.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

ik vind dit recept helemaal top!!!!!!

Ik wil graag dit recept eens uitproberen maar hoeveel penne moet ik gebruiken? Dit staat er nl. niet bij.

Neem (in verhouding tot de andere ingrediënten) ongeveer een 200 gram penne.

heel simpel, heel lekker

Super recept heb het vorig jaar met een bbq gemaakt en de gasten waren hilarisch hierover. Hoop weer op een warme zomer met veel bbq plezier

Hilarisch? Lyrisch zul je bedoelen!
Goed recept, erg lekker!