Oliebollen

isabelle · Nagerechten en gebak · > 60 min · Niet-vegetarisch

Een leuk alternatief voor koekjes of cake.

Ingrediënten

500 gr bloem, 4 1/5 dl lauw water, 150 gr rozijnen, 2 appelen, 1 ei, 1 zakje gedroogde gist, 1 el kaneelpoeder, 1 tl zout, olie om in te frituren, poedersuiker.

Bereidingswijze

Neem de rozijnen en wel deze ca 20 minuten op in een kom met warm water.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Neem een beslagkom en roer de bloem, gist, kaneel en het zout goed door elkaar heen. Mix met een mixer met deeghaken het ei en het water door de bloem. Blijf kloppen totdat er een glad beslag ontstaat.

Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze met de stukjes appel toe aan het beslag.
Roer dit zachtjes door. Bedek de beslagkom met wat folie en zet deze een 1 uur weg. Het beslag kan nu rustig rijzen, en is klaar als het volume is verdubbeld.

Verhit het frituurvet tot ca 175°C. Roer het beslag voor gebruik nog even zachtjes door. Neem een ijsschepper en schep wat beslag en doe deze in de olie (4 stuks per keer).

Bak de oliebollen in ca 6' bruin. Draai de oliebollen halverwege even om. Haal ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi deze ruim met wat poedersuiker.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak