Toen we nog in Gent aan Sint-Jacobs woonden, gingen we altijd onze meloen bij de schreeuwer op de Vrijdagsmarkt kopen. ' Aha nen meloen voor ons demoiselleke?' 'ale 'k zal er wat van de prijs afdoen omdat ge zo schoon kleedje aanhebt...' en zo aten we tijdens de blok bijna elke avond heerlijke meloen. Bij de Italiaan op Sint-Jacobs kochten we een paar sneetjes parmaham en dan zaten we op ons twee-kamerappartementje, met alle ramen open, in de zon te genieten van die enkele uurtjes zonder boeken...
Ingrediënten
Voor 2 personen: 1 rijpe cavaillon meloen, 8 dunne sneetjes parmaham.
Bereidingswijze
Doodgemakkelijk en supersnel, maar het blijft een lekker en stijlvol voorgerecht. De meloen moet fris zijn, maar ook niet ijskoud. Snij hem doormidden, lepel er de zaadjes uit en verdeel elke helft in 4 halve maantjes. Verwijder vervolgens met een mes de schil van elk part.
Schik de partjes meloen op een bordje en drapeer er de parmaham over.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Suuuuperlekker en héél eenvoudig !!
Leen · 22/05/08
Ook erg lekker met coburger rauwe ham. Deze ham is iets minder zout en minder machtig dan de parmaham, maar echt erg lekker icm de zoete meloen!
Mirjam · 09/04/09