Lasagna van savooikool en aardappel

Stijn · Hoofdgerechten · 25-30 min · Vegetarisch

Ooit heb ik een grote kok horen zeggen dat je nooit aardappelen met pasta kan/mag combineren! Dan is die meneer nog nooit in het mooiste land ter wereld geweest, Italië! In Liguria vind je bv. ook de trofie met pesto, aardappelen en sperzie bonen.

Ingrediënten

Aantal en hoeveelheden is moeilijk om te geven daar ik dit gerecht, net als de meeste anderen gerechten, met de losse pols maak. Ik probeer meestal te werken op smaak en zicht.

voor 2 personen:

- Enkele voorgekookte aardappelen (al dente) in schijven van circa 0,5 cm
- circa halve savooikool, grote nerven verwijderen en bladeren blancheren (je kan ook spinazie, snijbiet, ... enz. nemen)
- een lekkere tomatensaus
- bechamelsaus
- parmezaanse of pecorino kaas, of beide
- verse basilicum
- natuurlijk de lasagna vellen (al dente voorgekookt)
- en een portie liefde

Bereidingswijze

laagje tomatensaus, hierop wat aardappelschijfjes, beetje peper & zout, pasta vellen, tomaten saus, een flink deel savooikool, laagje aardappelen, peper & zout, bechamelsaus, wat van de versgeraspte kaas, enkele blaadjes basilicum (gescheurd), pasta vellen, ... Zo laagjes blijven vormen tot alle ingredienten op zijn, eindigen met bechamel en kaas.
Afbakken in de oven op 200 graden tot de lasagna brubbelt en de kaas kleurt.

Hopelijk smaakt het jullie!

PS: je kan er ook eventueel wat gehakt aantoevoegen voor zij die dit verkiezen

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Superlekker