Dit nagerecht komt uit Liguria, Italie. Een streek van waaruit een van de bekendste Italiaanse pastasauzen afkomstig is: groene pesto!
Ingrediënten
Voor 6 personen: 200 gram bloem, 200 gram suiker, 1 theelepel gist, 1/2 glas witte wijn, 1 geraspte citroenschil, zout, 2 opgeklopte eieren, 3-4 geschilde appels, in schijfjes gesneden., olijfolie, poedersuiker.
Bereidingswijze
Maak een deeg met de bloem, 150 gram van de suiker, het gist, de wijn, de geraspte citroenschil en een snuifje zout. Meng alles goed en laat 10 minuten rusten.
Haal de appelschijfjes door de opgeklopte eieren en daarna door het deegmengsel. Verwarm olijfolie in een diepe pan en frituur de appelschijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien warm op, bestrooid met poedersuiker.
- Login of registreer om te kunnen reageren