Hizikisla (zeewier met komkommer en een heeeeeerlijke vinaigrette)

Tinne en Dimi · Hoofdgerechten · 25-30 min · Vegetarisch

Zeewier in de keuken intrigeerde me al een tijdje. Ik had al eens een zeewiervlokkenmengeling gekocht, maar kwam hier niet veel verder mee als het af en toe eens in de soep of de sla strooien. Het eerste echte experiment kwam er pas toen ik een pakje gedroogde hiziki (donkere sliertjes) kocht in de natuurvoedingswinkel. Ik combineerde het met komkommer en wat vinigrette ingredienten die ik toevallig had, en het resultaat was zalig. Ik maak het als bijgerecht bij vis, vooral rauw vind ik er lekker bij, maar ik denk dat het ook lekker is als frisse noot bij een visovenschotel, of als ondergrond van sashimi of sushi.

Ingrediënten

-een hand gedroogde hiziki, een kwartiertje gekookt, afgegoten en een keer gespoeld. Let niet op de geur, die valt wel mee als het een keer afgespoeld is en gemixt met de vinigrette.
-een komkommer in kleine blokjes gesneden

De vinigrette:
-appelazijn, v

Bereidingswijze

Mixen, proeven op pittigheid, en eventueel wat bijkruiden met één van de ingredienten. Als de smaak van de vinigrette goed zit, meng je het met de komkommerblokjes en de in (door de vork hanteerbare) stukjes zeewier.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

...het is 'vinaigrette'...

Dit recept doet me denken aan de Japanse schrijver Haruki Murakami. In zijn boeken wordt er heel wat afgekookt door de hoofdpersonen. Italiaans maar ook Japans.
Hij beschrijft ergens een heel eenvoudig gerecht: een geschilde komkommer rollen in Nori vellen. De komkommer in plakjes snijden. Serveren met Japanse soya, ernaast in een kommetje waar je de komkommer in kunt dopen. Daarbij stukjes selderij, geserveerd met wasabi ernaast. Een heerlijk licht voorafje, voor op een zomerse dag. Glaasje witte wijn erbij....zalig. Judith

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de sla echt met een mixer mixt. Met mixen bedoel ik mengen.
De kok

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.