Groenten somosa's

Tiense keukenprinses · Hapjes · 15-20 min · Vegetarisch

Alle ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden in de supermarkt. Met een minimum aan werk heb je een hapje dat iedereen heerlijk vindt.

Ingrediënten

Voor ongeveer 32 Somosas

2 el olijfolie
1 fijngesnipperde ui
1 lookteentje, zeer fijn
175 g wortelen, zeer fijn
1 rode paprika, zeer fijn
100 g diepgevroren kleine erwtjes

Bereidingswijze

Laat in een pan 2 el olie opwarmen. Stoof de ui en look zachtjes 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak even mee zodat de aroma's vrijkomen. Voeg wortelen, erwtjes en pepers toe. Laat nog 5 minuten, zachtjes stoven. Voeg ong. 4 el water toe, dek af en laat 5 minuten op een heel zacht vuurtje sudderen. Neem van het vuur en voeg de chutney, komijn (niet meebakken want dan wordt komijn bitter) en de koriander toe. Laat goed afkoelen.

Neem je vellen brickdeeg en volg de werkwijze om somosa's (driehoekjes) te vouwen op de rugzijde van de verpakking. Gebruik niet teveel vulling ongeveer een koffielepel.

Omdat het bakken van de groenten echt niet veel werk is maak ik meestal een dubbele portie die ik invries. Leg dan wel het bakpapier dat in de verpakking zit tussen de verschillende lagen somosa's zodat ze niet aan elkaar plakken.

Bak ze in ong. 7 min. in een oven van 180°. Serveer met een zoete chili dipsaus.

Deel dit recept: Tags: Hapjes