Gevulde tomaten

gre · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

pp 1 a 2 grote tomaten, je holt ze voorzichtig uit.
het vruchtvlees van de tomaat moet je bewaren, voor de extra vulling.
de tomaten zelf moeten even met wat zout behandeld worden, om de inhoud
te ontvochtigen.

je hebt ook als je dat wilt 150 grm gehakt nodig,
50grm paneermeer of beschuitkruim
mischien wil je helemaal geen geen gehakt,
dan gebruik je alleen extra kaas
je hebt ook wat uien nodig,
wat champignons.

een ovenschaal
messen,koekepan,ander bestek,

Bereidingswijze

nadat je uitgeholde tomaten
wel of niet met met je heerlijke gekruide gehaktmengsel/of kaas/paneermetknof
lookmengsel,
hebt gevuld
eerst heb je nog in de koekepan eerst uien licht glazig, in wat boter daarna
de champignons ook gebakken.
de tomaten zet in een ovenschaal op ongvr.190 grd 10min. voorverwarmd,
omdat alles redelijk gaar is, hoeft allles nog maar 20mint.
au gratin in de oven

zo maak ik dus gevulde tomaten,soms met en vaak zonder gehakt.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten