Gepaneerde aubergineballetjes

An L. · Hapjes · Italiaanse keuken · > 60 min · Vegetarisch

Supermakkelijk te maken! Door verschillende smaken aan het paneermeel te geven door verschillende kruidenmengsels te gebruiken, krijg je telkens een ander resultaat.

Ingrediënten

3 aubergines, geraspte parmezaanse kaas, look, peterselie, 2 eieren, (gekruid) paneermeel, bloem, olie (om te frituren), peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dunne plakken en leg ze op een bakplaat een uur in de oven (160 graden; afhankelijk van de dikte van de plakken kan de tijd variëren; laat ze liggen tot ze er wat 'droog' uitzien). Hak de aubergines fijn (gebruik evt. foodprocessor) en meng er nadien fijngehakte peterselie, look, peper, zout, parmezaanse kaas, 1 ei en wat paneermeel door. Het mengsel mag niet te vochtig zijn; voeg desnoods extra paneermeel toe. Meng balletjes van de aubergines en haal ze eerst door eimengsel, dan bloem en tenslotte paneermeel. Frituur in een bodem olie (heel kort, want het paneermeel wordt zeer snel bruin).

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken