Geitenkaassoufflé met spinazie

kimmerdss · Hoofdgerechten · 45-50 min · Vegetarisch

Heb dit ooit eens ergens tegengekomen en neergekrabbeld in een vluggertje.. Super lekker!

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1/4 l melk
  • 1 zak (diepvries) spinazie
  • 200 gr geraspte geitenkaas
  • 4 grote eieren

Bereidingswijze

De boter smelten in een pan, de bloem erdoor roeren en het mengsel al roerend zachtjes ong 1 min laten pruttelen. al roerend beetje bij beetje de melk erbij voegen. Blijven roeren tot de melk een gladde, gebonden saus is. Schep nu de blokjes spinazie erdoor en laat deze ook al roerend zacht ontdooien( bij diepvries). Roer 3/4 van de geitenkaas door het mengsel en laat ook deze al roerend smelten. Neem de pan erna van het vuur. Split de eieren en roer eerst de dooiers door het mengsel. Daarna klop je de eiwitten stijf en spatel je die heel voorzichtig onder het mengsel zodat het luchtig wordt. Schep dit dan voorzichtig in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de souffllé op 150° in het midden van de oven in ong 30 min goudbruin. Prik met een satéstok in de soufflé op te kijken of hij klaar is. Smakkelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

heerlijk gerecht, ik houd van geitenkaassouflé met spinazie.

Voor hoeveel personen zijn deze hoeveelheden?
Wat bedoelt u met ""1 zak"" spinazie, hoeveel gram is dat?

hoe groot is een zak spinazie?

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.