Heb dit ooit eens ergens tegengekomen en neergekrabbeld in een vluggertje.. Super lekker!
Ingrediënten
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1/4 l melk
- 1 zak (diepvries) spinazie
- 200 gr geraspte geitenkaas
- 4 grote eieren
Bereidingswijze
De boter smelten in een pan, de bloem erdoor roeren en het mengsel al roerend zachtjes ong 1 min laten pruttelen. al roerend beetje bij beetje de melk erbij voegen. Blijven roeren tot de melk een gladde, gebonden saus is. Schep nu de blokjes spinazie erdoor en laat deze ook al roerend zacht ontdooien( bij diepvries). Roer 3/4 van de geitenkaas door het mengsel en laat ook deze al roerend smelten. Neem de pan erna van het vuur. Split de eieren en roer eerst de dooiers door het mengsel. Daarna klop je de eiwitten stijf en spatel je die heel voorzichtig onder het mengsel zodat het luchtig wordt. Schep dit dan voorzichtig in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de souffllé op 150° in het midden van de oven in ong 30 min goudbruin. Prik met een satéstok in de soufflé op te kijken of hij klaar is. Smakkelijk!
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
heerlijk gerecht, ik houd van geitenkaassouflé met spinazie.
gre · 26/04/11
Voor hoeveel personen zijn deze hoeveelheden?
Wat bedoelt u met ""1 zak"" spinazie, hoeveel gram is dat?
agnes · 24/03/10
hoe groot is een zak spinazie?
dh · 22/07/09