Gegrilde courgettes

Carlo · Voorgerechten · Italiaanse keuken · 15-20 min · Vegetarisch

We hebben het geluk om in onze straat een Italiaans restaurant te hebben waar ze een heerlijk antipasti-buffet hebben. 's Middags kan je er een lunchbox vol lekker mediterraanse gegrilde groenten, olijven, artisjokken, Italiaanse kaas en charcuterie afhalen. Deze gegrilde courgettes zijn een van mijn favorieten.

Ingrediënten

1 courgette, olijfolie, provencaalse kruiden, peper, zout.

Bereidingswijze

Snij de courgette in dunne plakjes(minder dan een halve cm dik). Warm een grillpan, ingesmeerd met wat olijfolie, op tot die heet is. Leg de plakjes erop en grill zodat ze aan beide zijden goudkleurige ribbeltjes krijgen. Kruid met wat provencaalse kruiden, peper en zout en laat afkoelen. Giet voor het opdienen nog een scheutje olijfolie over de courgette-plakjes. Je kan dit gerechtje lauw of koud opdienen.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten · Italiaanse keuken

Reacties

Hoi Carlo,
Ben net terug uit Rome en heb daar kennisgemaakt met het overheerlijke antipastibuffet. Nu zoek ik in Nederland dus ook een restaurant die dit kan bieden, aangezien jij in bovenstaand stukje er over schrijft kun je mij misschien verder helpen. Alvast bedankt. Groetjes Nynk

Na bereiding volgens bovenstaand recept, kunnen de gegrilde courgettes bewaard worden in olijfolie.
In een afsluitbare pot de gegrilde courgettes doen, halfweg tot max. 3/4 van de inhoud van de pot.
Daarna zeer fijn gesneden ui, paprika en look toevoegen en overgieten met olijfolie tot alles onder zit.
Zo kan dit maanden in de frigo bewaard worden.
Voor gebruik alles nog eens goed omroeren voor opdienen.

Dit is inderdaad heerlijk ... persoonlijk vind ik het nog lekkerder met enkele druppeltjes goede balsamico.

Heeelppp, we wouden beginnen met koken en toen kwamen we er achter dat we geen grillpan hadden! Lange leve de wok :)