Gefrituurde olijven

Carlo · Hapjes · Italiaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Een heerlijk en snel, net iets ander hapje.

Ingrediënten

20 ontpitte groene olijven, 3 eetlepels bloem, 1 losgeklopt eiwit, 3 eetlepels paneermeel, frituurolie.

Bereidingswijze

Wentel de olijven eerst in de bloem, dan in het eiwit en dan in het paneermeel. Frituur ze goudbruin in een wok of frietketel. Tip: je kan door het paneermeel ook wat mediterraanse kruiden (rozemarijn, oregano, basilicum..) mengen. Of nog beter: vul de olijven met wat tonijn, mozarella of pecorino.

Deel dit recept: Tags: Hapjes · Italiaanse keuken

Reacties

Ook lekker met kappers (grote)!

Gedegusteerd in Italie op verschillende plaatsen:lekker!!!

Bedankt voor het recept en reeds bereidt.
Heerlijk
In de wok vervuild het je frietpot niet