Frambozen crème brulée

Muytjens Johan · Nagerechten en gebak · > 60 min · Vegetarisch

Ingrediënten

Benodigdheden (voor 6 personen)

375 ml room
200 ml melk
2 vanillestokjes, overlangs gespleten
75 g fijne suiker
8 eierdooiers
450 g botercake
Frambozencoulis, kant en klaar
400 gr frambozen
Poedersuiker voor de afwerking

Bereidingswijze

- Verhit de room, de melk en de vanillestokjes in een pannetje tot net tegen het kookpunt. Doe de suiker en eierdooiers in een schaal, roer kort en voeg er de helft van het roommengsel aan toe. Roer opnieuw en giet weer in de sauspan. Laat op een zacht vuurtje koken tot een dikke custard met kleine klonters. - Giet de custard in een koude blender en mix goed, zodat hij weer glad wordt. Laat afkoelen. - Snij de cake in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Steek er met dresseerringen cirkels uit. Laat de cakeplakjes in de ringen zitten. Giet er een laagje coulis over en leg er een paar frambozen op. Vul de ringen tot boven met de custard. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. - Bedek de custard met een dikke laag candijsuiker. Karameliseer met een gasbrander of onder een hete grill. Schep de taartjes – in hun vorm- met een spatel op de borden. Schuif de ringen voorzichtig naar boven, eventueel met behulp van een warme doek. Werk af met frambozen en lepel er wat coulis omheen.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak