Dadelbrood

Caroline Van Pe... · Nagerechten en gebak · 45-50 min · Vegetarisch

Ik nam afscheid van mijn collega's van het Vlaams Theater Instituut en tracteerde hen op dadelbrood.

Ingrediënten

Nodig voor een klein (maar wel zwaar!) dadelbrood:
150 g bloem
5 g bakpoeder
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
klontje boter
250 g verse dadels
300 g gepelde gemengde noten
50 g rozijnen
eventueel 50g geconfijte vruchtjes
2 eetlepels Grand Marnier

Bereidingswijze

Laat de rozijnen een halfuurtje trekken in Grand Marnier (een andere smakelijke likeur kan natuurlijk ook, net zoals gewoon weken in water). Hak de noten grof. Haal de pitten uit de dadels en snij ze in stukjes. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuikker tot een schuimige massa en spatel de bloem en het bakpoeder er luchtig doorheen. Voeg de dadels, de gehakte noten en de geweekte rozijnen toe. Als je fan bent van geconfijte vruchtjes in felle kleuren, kun je ook daar een handvol van toevoegen (oogt wel vrolijk). Roer alles tot een mooi beslag en schep dat in een goed beboterd rechthoekig bakblik. De oven had je al voorverwarmd op 175°. Dadelbrood erin schuiven en 1/2 uur laten bakken (hou het in de gaten! het dadelbrood kan behoorlijk droog en hard worden als de oven te warm staat/je het gebak te lang laat zitten). Serveer het dadelbrood zoals je wilt: smalle sneetjes of grove plakken.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Dit brood smaakt echt heel erg lekker . Het was bij mij na een half uur niet gaar. Ik heb het nog een kwartiertje langer in de oven gezet.