crispy garlic chicken met frisse peterseliesaus

Elisabeth · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

een braadkip, 2 tenen look, kop olijfolie, peper en zout, el kurkuma, kl gember, halve kl chili, halve kl paprika, 2 el mayo, 1 el natuuryoghurt, bos fijngehakte peterselie, 1 ijsbergsla, blikje mais, 3 takjes pijpajuin, halve limoen

Bereidingswijze

snij de braadkip in parten en leg in een schaal. pers de look en meng samen met de kruiden (neem voor de marinade slechts een halve el kurkuma) onder de olijfolie. giet over de kip en indien nodig goed 'inmasseren' zodat alle stukken voldoende marinade krijgen. uurtje laten rusten.

bak de kip eerst op een hoog vuur langs beide kanten bruin (géén olie of boter in de pan doen !) dan op zachter vuur zetten en regelmatig omdraaien (zonder deksel).

doe in kommetje de mayo, de yoghurt, de rest van de kurkuma, de peterselie, peper en zout en een paar druppels limoensap. goed roeren en wat laten rusten.

versnij de ijsbergsla en meng met de gesnipperde pijpajuin, mais, peper en zout en rest van halve limoen.

Je kan de saus eventueel onder de sla doen maar ik laat alles liever apart.

et voilà...erg lekker met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten