Citroenmousse met aardbeien

Dhaene Lucien · Nagerechten en gebak · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dat het zeer lekker is.

Ingredi├źnten

4 blaadjes gelatine
sap van 2 citroenen
3 eieren
150 g suiker
2 dl slagroom
500 g aardbeien
citroenmelisse

Bereidingswijze

- Laat de gelatine weken in koud water.(gelatine altijd goed uitvringen)
- Warm het citroensap op, los hierin de gelatineblaadjes op.
- Meng de eierdooiers met 100 g suiker en voeg hierbij het gelatinemengsel.
- De slagroom opkloppen.
- Vermeng de stijfgeklopte slagroom met het afgekoelde mengsel.
- Klopt de eiwitten stijf met een mespunt zout en de resterende suiker.
- Spatel het eiwitschuim door de citroenroom.
- Leg enkele gewassen en in schijfjes gesneden aardbeien op de bodem van een glas en vul het glas op met de ciroenmousse.
- laat het een paar uren stijven in de koelkast.
- Werk af met een aardbei en een blaadje citroenmelisse.

Smakelijk Lucien

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.