Chocoladetaart

Carlo · Nagerechten en gebak · > 60 min · Vegetarisch

Chocolade! Alles waar chocolade in zit staat zowieso al hoog aangeschreven bij mij!

Ingrediënten

1 kop gesmolten donkere chocolade, 2/3 kop pijnboompitten, 1/2 kop boter + 2 theelepels boter voor het invetten van de taartvorm, 4 eieren, 3/4 kop suiker, 1 theelepel vanille, 1/3 kop bloem, poedersuiker en cacaopoeder ter versiering.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pijnboompitten fijn. Breek de eieren open en hou de eidooiers en het eiwit apart.

Meng de boter, de suiker, de vanille tot een gladde massa. Voeg er een voor een de eidooiers aan toe. Meng opnieuw. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade, de bloem en de pijnboompitten eraan toe.

Klop de eiwitten op en werk ze zacht door het mengsel. Vet een taartvorm in met boter en giet het deeg erin. Bak in de oven gedurende 40-50 minuten. Als je met een houten prikkertje of vork in het deeg prikt en er komt geen deeg mee, dan is de taart klaar.

Laat eerst 15 minuten afkoelen alvorens de taart uit de taartvorm te halen. Bestrooi de bovenkant met gezeefde bloemsuiker en cacaopoeder.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak