Bananabread

Carlo · Nagerechten en gebak · 45-50 min · Vegetarisch

Banana Bread

Een serieuze caloriebom, maar heel lekker bij het ontbijt! Sneetje in de toaster en dan nog wat boter erop :)

Ingrediënten

125 gram boter, 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 1 kop rijpe geplette banaan, 1/2e kop fijngehakte pecannoten (eventueel te vervangen door walnoten), 2 theelepels bakpoeder, 1 à 1/2 kop bloem, 1 kop witte suiker, een snuifje zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de boter zacht. Breek de eieren en scheid het eiwit af van de eierdooier. Meng de eierdooiers samen met de boter en de vanillesuiker in een diepe kom. Voeg er de 2 theelepels bakpoeder aan toe, samen met de witter suiker, de noten, de geplette banaan, een snuifje zout en meng alles goed. Klop de eiwitten op. Voeg er vervolgens, terwijl je verder mengt, beetje bij beetje de bloem aan toe tot je een min of meer consistent mengsel krijgt dat niet té vloeibaar is. Vet een langwerpige bakvorm in met boter en giet het mengsel erin. Plaats de vorm in de oven en bak gedurende 30 minuten of tot de bovenkant lichtbruin is en er geen deeg meer aan je vork hangt als je erin prikt.

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

Vorige week geprobeerd. Moest wel een kwarierke langer in de oven. Maar voor de rest, YUMMIE !

Ongelofelijk veel goede reacties gekregen en zelfs het recept moeten bezorgen. Het brood heeft zelfs de kans niet gehad om in de toaster te belanden. Was zo snel op. Meer van dat!